• Diana

Tantra - een bron voor zelfacceptatie en liefde


Als je soms niet in staat lijkt om gelukkig te zijn met jezelf, in je relatie, in je omgeving, dan komt dat vaak omdat je geen of te weinig liefde hebt en voelt voor jezelf.


Het is geen verwijt en, geloof mij, je bent hierin niet alleen. Integendeel. Zeer veel mensen rondom jou kampen met hetzelfde probleem, al lijkt dat vaak niet zo. Onze cultuur brengt ons groot met ideaalbeelden, versterkt door de media en steeds weer bevestigd, zo lijkt het, door onze omgeving.


We zien onszelf door hoe we een ander zien en voelen ons zoals we denken ons te moeten voelen.


En daar gaan we ons ook naar gedragen. De ene door overcompensatie en extreem gedrag, de andere gaat zich isoleren van zichzelf. Maar veel vaker gaan we gewoon over tot middelmatigheid. Een vorm van gelatenheid en acceptatie waarbij we onszelf hebben overtuigd dat het niet anders is.


Onze gedachten en ons zelfbeeld staan ons niet toe om één te zijn met onze natuurlijke innerlijke energieën. En daardoor sluiten we onszelf af van echte liefde.


We zijn zo uit evenwicht. Hoe we denken dat andere mensen ons zien overheerst ons zelfbeeld, en maar al te vaak menen we veel liefde te moeten geven om er toch wat van terug te krijgen.


Door op ontdekking te gaan naar onze eigen bron van liefde, naar de energieën diep in ons, die ons maken wie we zijn, kunnen we pas echt leren lief te hebben. Het is door onszelf lief te hebben en te accepteren, dat we ook anderen echt kunnen liefhebben en accepteren. Niet door iedereen te spiegelen aan het beeld van de maatschappij, maar door hen te zien vanuit de liefdevolle energie die in elk van ons stroomt.


Tantra leert jou om je open te stellen voor jouw liefdevolle energie. Het maakt je vertrouwd met jezelf en de bron van jouw liefde en het brengt je in evenwicht met je energie. Het maakt dat je liefde kan voelen voor jezelf en dat je oprecht gelukkig kan zijn met wie je bent. Zo kan je dat geluk en die liefde even oprecht delen met je partner en je omgeving.

575 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven