• Diana

Omgaan met emotie in Tantra

Iedereen is wel vertrouwd met de meeste emoties: woede, verdriet, opwinding, angst, vreugde… De ene theorie somt er 27 op, een andere houdt het op 8 basisemoties. Feit is dat emoties iets met ons doen. Het zijn lichamelijke reacties en signalen die bedoeld zijn om ons in de eerste plaats te laten overleven en te beschermen. Vaak kunnen die emoties dan ook vrij heftig zijn.


Als mens zijn wij ook in staat om deze emoties te omkaderen. We weten hoe we ons voelen en vanuit onze opvoeding en culturele achtergrond, geven we dat gevoel ook vaak het label “goed” of “slecht” mee, in alle mogelijke gradaties.


We kunnen de gebeurtenissen onthouden die ons een bepaald gevoel gaven, waardoor we kunnen anticiperen op komende gebeurtenissen en waardoor we bepaalde zaken al dan niet gaan toelaten in ons leven. Ons denken heeft op deze manier controle genomen over ons voelen. Daardoor staat het ons niet altijd meer toe om er gewoon te zijn, om de emotie van het moment ten volle te ervaren.


In Tantra beschouwen we de emoties en gevoelens die worden gevormd door ons denken, niet als onze ware “ik”. Emotie is een energievorm in het nu, hetgeen wij op het moment zelf ervaren, los van de optelsom van gedachten, vooroordelen, remmingen en problemen, die zich in ons hoofd heeft genesteld.


Door deze visie te omarmen, kan je je negatieve gevoelens leren los te laten, waardoor je weer kan kennis maken met de energie van je natuurlijke zelf. Zo kan je ieder moment echt ervaren en stel je jezelf open voor die diepe energie die jij zelf en anderen in jou losmaken.


Emoties zijn er om jou te beschermen, te laten genieten en zijn een ervaring van het moment. Je denken kan je helpen om ze richting te geven, om geen extreem slechte reacties te vertonen, maar evengoed kan het jou ervan weerhouden om te genieten van het goede.


Vooral tijdens de Therapeutische Tantramassage en de Sexual Healing voor vrouwen, leer je om beter om te gaan met jouw emoties, je ballast uit je verleden en je denken. Je ontdekt hoe je de emotie van het moment kan kanaliseren en hoe je weer vrij kan zijn in jouw energie.


Zo zal je meer kunnen genieten van je intimiteit, je leven en je relatie.

338 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven