• Diana

Geluk zonder Focus

Presteren geeft ons toch zo’n fijn gevoel… een heerlijke golf, af en toe een tsunami, aan dopamine. Het hormoon dat ons zo'n heerlijk gevoel geeft. Toch voor even…


We streven zo vaak voor dat krachtige gevoel. Scoren bij het voetbal, een puzzel gelegd krijgen, een deadline halen, een orgasme bereiken,… Toegeven, het is zalig.


Dat toewerken naar een doel heeft ook een keerzijde. We richten er onze inspanning naar. Het doel halen wordt de norm.


Alles voor dat heerlijke, maar helaas, kortstondige gevoel. Want ja, dopamine is dan wel een krachtig hormoon, het ebt ook snel weer weg. En wat dan? Op zoek naar de nieuwe climax?


Zo leggen we onze focus op die korte shots van overweldigend geluk en verliezen we de weg daarnaartoe uit het oog. We kunnen enkel nog gelukkig zijn als de puzzel klaar, de goal gemaakt of het orgasme bereikt is.


En dat orgasme is daarbij één van de krachtigste ervaringen die we kunnen beleven. Een zalige explosie met een overdaad aan dopamine. Meer en meer leggen we dan ook onze focus op die technieken die ons dat gevoel snel kunnen brengen. Rechttoe rechtaan, met eventueel wat inspiratieloze filmpjes als begeleiding.


Maar ondanks al die korte momenten van gelukzaligheid, voelen we ons niet meer gelukkig.

Ons seksleven wordt eentonig, ons gemoed gaat op en neer, het zalig gevoel na het presteren neemt af.


Sommige mensen gaan dan op zoek naar extremere manieren om hun shot te krijgen, maar veel vaker leidt dit tot neerslachtigheid en depressie, met zelfs frigiditeit of impotentie tot gevolg.


En dat komt veel vaker voor dan je zou vermoeden.


Gelukkig hoeft dit niet zo te blijven en kan je deze onaangename gevolgen de rug toekeren.


Verleg je focus naar momenten van oprecht contact. Omhels elkaar, knuffel elkaar, geef elkaar een hand. Streel, kus, ontdek en laat ontdekken. Schenk en ontvang.


Soms heel kort, heel onverwacht, soms heel uitgebreid en intens, waarbij het orgasme geen noodzaak of doel is, maar een heerlijke bonus kan zijn.


Maak in elkaar de energie los, die de warmte, geluk en liefde door je lichaam laat stromen.


Op deze momenten van liefdevolle aandacht voor elkaar, of ze nu enkele seconden of uren duren, maakt je lichaam oxytocine aan. Een hormoon dat jou dit gelukkig gevoel veel langer laat meedragen, zonder grote ups en downs.


Tantra biedt hiervoor een geweldige bron van inspiratie, die je kan begeleiden om met meer liefdevolle aandacht en energie tot elkaar te komen en om de beleving van het moment oprecht te kunnen ervaren. Het geeft jou die energie die je helemaal in een langdurige flow van "je goed voelen" brengt.


Wil je als vrouw, man of koppel leren de eerste stappen te zetten in de zuiver Tantra, wens je de kracht van deze liefdevolle energie te ontdekken, of voel je dat het tijd is om jezelf weer op te laden met dit gevoel, neem dan gerust contact op met Dunas.

241 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven