• Diana

De kracht van een aanraking


Zijn we het vermogen om te genieten van een aanraking verloren?


We schermen ons af, verschuilen ons onder lagen kledij en achter maskers en zijn bang om ons lichamelijk en geestelijk bloot te geven.


Grenzen van wat kan en niet kan worden steeds verschoven. Laten we proberen om vooral toch maar geen verkeerde indruk te wekken.


We beschouwen steeds meer een aanraking als een schending van ons zijn. We worden bang om aan te raken en om aangeraakt te worden. Ons denken gaat in conflict met ons gevoel.


En zo komt onze energie vast te zitten in een mentale blokkade. Het zet zich vast op onze spieren, op onze emoties, op ons denken en het uit zich in frustraties en pijnen.


Een aanraking kan wonderen doen, het heelt. Het maakt die opgekropte energie weer los, laat het vrij door ons lichaam stromen.


Het staat ons vrij te genieten. Van onszelf, van elkaar, van het moment. Het staat ons vrij te geven en te ontvangen in liefde.


Laten we elkaar weer wat meer aanraken, al is het maar kort, met respect, met liefde. Om te troosten, om te waarderen, om er te zijn voor elkaar. Je zal merken dat je jezelf veel beter zal voelen.

230 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven